JAF
DRVO
ZA
GRAĐENJE

Veza kao oslonac.

JAF
DRVO ZA GRAĐENJE

Veza kao oslonac.

Drvo za građenje

Frischeisovo drvo za građenje.
Veza kao oslonac.

U Frischeisu se kupci mogu osloniti na dvije stvari: tvrtku i drvo. Od ispitanih konstrukcijskih materijala kao što su BSH/KVH grede ili uslojeno cjelovito drvo, preko dekorativnih proizvoda za fasade, do ekoloških izolacijskih materijala za ugodnu klimu stanovanja – ovdje možete pronaći sve proizvode za drvene konstrukcije.

Savjetovanje uključeno

Rezana građa, OSB ploče, uslojeno cjelovito drvo – materijali za drvne konstrukcije su raznoliki. Od velike je pomoći ako se u Frischeisu uz sirovine može dobiti i know-how  o stručnoj primjeni: Nikada se nismo smatrali samo distributerom, već svojim poslovnim partnerima, koliko je to moguće, pružamo i tehničku podršku. Stupanj predmontaže se utvrđuje zajednički i drvo se zatim isporučuje u skladu s time.

Stručnost? U Frischeisu je svugdje prisutna.

U svakoj podružnici nalaze se specijalizirani stručnjaci za drvnu konstrukciju – i to nisu prodavači, već
diplomirani inženjeri drvne tehnologije i šumarstva. Smatramo se poveznicom između drvne industrije i prerađivača. Naša podrška počinje već u fazi ponude i traje sve do završnih radova – time svojim kupcima pomažemo izraditi konkurentnu ponudu.

Zaključak: Frischeis kombinira prednosti trgovca na veliko, primjerice široki asortiman i 20 000 artikala na skladištu, sa stručnim savjetovanjem.

Know-how kao oslonac za poslovne partnere

  • Odgovarajući proizvod/format sukladan zahtjevima.
  • Tehnička podrška kod planiranja elemenata.
  • Široki asortiman drvnih konstrukcija sve do izolacije i pribora.
  • Cjelovito savjetovanje i briga putem mreže podružnica diljem Hrvatske.

Nije važan samo proizvod…
…nego i tko ga dostavlja: Ne bi u konačnici trebalo biti čvrsto samo drvo, već i Vaše povjerenje u nas. To je, dakle, bio kratki prikaz prednosti naše tvrtke – prednosti uslojenog cjelovitog drva pronaći ćete u daljnjem tekstu…

 

Naš asortiman  ind. KVH greda u tablici

Razne dimenzija na skladištu

Dužina 13,00 m    Širine u mm
    80 100 120 140 160 180 200 220 240
Visina u mm 60
80    
100          
120            
140              
  160                

 

Naš asortiman. Puna paleta.

Rezana građa i profilirano drvo

Drvena rezana građa

Okrajčane daske, letve, štafle - sve što Vam treba

Profilirano drvo

Za izradu okomitih i horizontalnih drvenih konstrukcija.

Konstruktivni elemeti

KVH grede

Sortirano drvo, cinkani spoj, tehnički suho i blanjano drvo.

BSH grede

Uslojeno cijelovito drvo sastoji se od suhih i međusobno lijepljenih lamela.

Duo- / Trio grede

Duo/trio grede sastoje se od dva ili tri elementa međusobno spojeni. Grede zadržavaju stabilan oblik zahvaljujući svom spoju.

Uslojeno cijelovito drvo

Uslojeno cijelovito drvo sastoji se od suhih i međusobnio lijepljenih lamela

OSB ploče

Proizvodi se od dugog tankog, poravnanog iverja.

Zid. Strop. Krov.
Uslojeno cjelovito drvo pokriva sve.

Ispod uslojenog cjelovitog drva je priroda: 99,4 % masivnog drva i 0,6 % biološki bezopasnog ljepila, to je recept za ove univerzalne ploče.
 
Pomoću elemenata uslojenog cjelovitog drva može se jednostavno planirati i graditi. Fizika gradnje u praksi je lako provediva i jednostavno se može ispitati. U najveće prednosti tog načina gradnje ubraja se ponajprije jednostavna primjena: bez višeslojnosti konstrukcije. Nema folija. Nema kompliciranih detalja.
 
Priroda na najvišoj građevinsko-tehničkoj razini
Uslojeno cjelovito drvo odlikuje se svojom univerzalnošću: Prisutno je jednako tako u javim objektima kao i u obiteljskim kućama i dječjim vrtićima. Uslojeno cjelovito drvo primjenjuje se kao zidni, stropni i krovni element. Ta prirodna konstrukcija od masivnog drva ima i impresivna svojstva: toplinski izolator, opteretiva, vatrootporna i dobar zvučni izolator. Detalje možete pronaći u „Prednostima“.
 

Fasada.
Više od samo jedne prednosti.

Svaka osoba je jedinstvena pojava, posjeduje svoj vlastiti stil. Fasada daje zgradi karakterističan izgled. Već se generacijama prirodni proizvod drvo koristi za različite vanjske obloge. Čak se i modernoj arhitekturi počela sviđati: Drvene fasade postaju sve značajnije

Zaštita od vanjskih utjecaja
Uz krovove, fasade su elementi zgrada koji su najviše izloženi vremenskim utjecajima: Vremenski utjecaji poput Sunca, vjetra, vlage i promjena temperatura veliko su opterećenje za drvo, kao i moguća staništa za kukce i napad gljivica.

Stoga se na sami materijal kao i na konstrukciju postavljaju posebni zahtjevi. Ovisno o području primjene i planiranom izgledu u ponudi postoje različite drvne obloge: s jedne strane od punog drva (daske, profilirane daske, nosači ili šindre) kao i od materijala za ploče.

Naše brodske podne obloge

Palubne i podne obloge
Naši materijali.

Upit o drvu za građenje

Koji proizvodi Vas zanimaju?
Vaši kontaktni podaci:
Molimo potvrdite da niste robot.