O nama

Naše vrline?
Sve što je izvedivo.

Stav „Ne postoji ništa što je neizvedivo“ kratko i jasno predstavlja Frischeisovu filozofiju. Kvaliteta usluge za nas nije samo prazna riječ, već nešto što se u poslovnoj svakodnevici živi i primjenjuje.

Dobro obrazovani i motivirani zaposlenici naš su oslonac. Razgranata mreža podružnica, golema raznovrsnost proizvoda i stalna zaliha na skladištu od 20.000 artikala omogućuju brzu isporuku robe. Mnogobrojnim špedicijskim vozilima jamčimo učinkovitu logistiku i time najveću moguću fleksibilnost prema svojim kupcima.

Drvo je naš svijet. Usluga također.
Frischeis je najveći hrvatski trgovac drvom i drvnim materijalima.  Ne bez razloga. Izuzetno visoke zahtjeve za kvalitetom imamo ne samo prema svojim proizvodima, već i prema svojoj Službi za korisnike. Vi kažete „što“ i „kada“ – a mi isporučujemo.

Od nas pak nećete dobiti samo robu. U naš „paket potpunog zadovoljstva“ spada i nesumnjivo više toga: ne tek obični kupoprodajni razgovori nego i savjetovanje sa stručnjacima. Logistika i održavanje skladišta na zavidnoj su razini. Dodatna usluga od krojenja i kantiranja ili u budućnost i do izrade dijelova namještaja i još mnogo više. Jer mi smo zadovoljni tek kad ste Vi zadovoljni.

Regionalnost.
Obećanje.

Preuzimamo odgovornost za regiju koju poznajemo. I to ne samo na papiru: Samo u Austriji J. u. A. Frischeis nudi 700 radnika sigurno radno mjesto, a međunarodna Grupa Frischeis ima oko 2.800  zaposlenika.

Bilo kroz izgradnju skladišta ili adaptaciju i proširenje poslovnih zgrada – Frischeis ulaže u svoje poslovnice i tako pridonosi jačanju lokalnog gospodarstva.

Poslujemo profesionalno
Lokalna podrška vrlo nam je važna: Besplatnim materijalom za studijske projekte aktivno podržavamo mlade talente u drvnoj industriji /na različitim sveučilištima. Financijsku pomoć dajemo i u razne dobrotvorne svrhe i za različite manifestacije, a aktivno potpomažemo i projekte na području umjetnosti i kulture.

Kvaliteta od povjerenja.
Jedna tvrtka, jedna riječ.

J. u. A. Frischeis je tvrtka kojom upravlja vlasnik. Kod nas ćete naći kvalitetu od povjerenja - od lokalnog osoblja na terenu do direktora. Odluke se donose u tvrtki, a ne donose ih strane grupe dioničara -  i stoga se donose brzo i neovisno.

Naša se tvrtka odlikuje stabilnošću: Poznajete svoje osobe za kontakt i kod nas nema stalnih fluktuacija na upravljačkoj razini. Iza naše tradicionalne tvrtke stoji 70 godina stabilnih vrijednosti i kompetencije u drvnoj industriji.

Tradicija i inovacija.
Dobar tim

Jedno bez drugog ne može: Tradicija bez napretka predstavlja zastoj. Fokusiranje samo na promjene, a ne uzimajući u obzir dugogodišnja iskustva i vrijednosti, dovodi do prolaznosti. Kod Frischeisa te dvije komponente nastupaju zajedno – i po našem su mišljenju izvanredno usklađene.

S ponosom predstavljamo
Svime bi se time mogla objasniti i činjenica da naša tradicionalna tvrtka nakon „Veneer Worlda“ – prve svjetske trgovine koja posluje diljem svijeta sa slikama svežnjeva furnira velike rezolucije – sada i sa svojom sveobuhvatnom internetskom trgovinom ima apsolutnu pionirsku ulogu u industriji. I to ponovno dokazuje da se tradicija i inovacija savršeno nadopunjuju.

Skladište i logistika.
Time ste na pravom putu.

Nije važan samo proizvod već i tko ga isporučuje: Jer najbolja roba posjeduje samo pola vrijednosti, ako se na vrijeme ne dovede na „pravi put“ ili, bolje rečeno, stavi u kamion.

Naše drugo ime? Pouzdanost…
Moderni vozni park s 300 viličara, 86 vlastitih kamiona i 164 špediterskih vozila dokazao se kao iznimno učinkovit.  S jednim do dva fiksna dana za isporuku tjedno – u gusto naseljenim i industrijskim područjima i više – našim klijentima jamčimo najveću moguću kvalitetu.

Za Vas ćemo voziti do Mjeseca
Kako bi došli do naših klijenata, naši kamioni godišnje prijeđu oko 13,3 milijuna kilometara. Kada bismo to izračunali na malo drugačiji način, godišnje bi naši kamioni 332,5 puta obišli Zemlju ili vozili 34,5 puta do Mjeseca. Godišnja prevezena količina iznosi impresivnih 700.000 kubičnih metara. Želite usporedbu? Na nogometnom igralištu roba bi bila složena do visine od oko 100 metara …

Posvuda se osjećamo kao kod kuće.

Samo onaj tko poznaje svoje korijene i koji je duboko ukorijenjen može raširiti svoja krila i stabilno rasti. Ono što je 1948. započelo u Stockerauu, sada je međunarodni koncern s trenutno 59 lokacija u 18 zemalja. Savjet: Godine otvaranja naših podružnica možete pronaći pod točkom „O povijesti“.

Mi smo starosjedioci... 
…i to nam je sve samo ne dosadno: Na razvoju Frischeisa može se vidjeti da se naša tvrtka uvijek organski i zdravo širila. Kada odlazimo u novu zemlju, najprije tamo unajmljujemo poslovni prostor – i tek nakon što naša tvrtka uspješno započne poslovanje, počinje gradnja lokalne podružnice. Cilj je uvijek razgranata distribucijska mreža. Ona uvijek započinje u radijusu oko filijale i zatim se, prilagođena dotičnom tržištu, stalno širi.

Lokalna tvrtka J. u. A. Frischeis osjeća se podjednako kod kuće u Austriji i u svijetu jer: Tko poznaje vlastite korijene, svuda se osjeća kao kod kuće.