Tko želi nešto lagano ...

14. svibnja 2019.

... trebao bi odabrati šperploču od balza furnira jer niti jedna druga ploča nije tako lagana.  

Smanjenje težine od 50 do 70 posto za razliku od drugih drvenih ploča - to postiže samo šperploča od balza furnira. Ali, osim lakoće „Banova Ply“ i „Banova Flex“ nude još puno više: Odlikuju se visokom toplinskom izolacijom, dobrim svojstvima lijepljenja i prirodnom trajnošću. Osim toga, šperploče se mogu obrađivati postojećim alatima i mogu se primjenjivati uobičajene tehnike spajanja i lijepljenja. Postojeći know-how i radni procesi se i nadalje mogu primjenjivati - obrada je, osim toga, brža za do 30 posto. „Banova Ply“ se, primjerice, koristi za mobilni namještaj, lagane ploče stolova i vrata, dekorativne fronte i strukturne komponente.

 

Za savršena zaobljenja pogodan je „Banova Flex" sa svojim izuzetno fleksibilnim jezgrenim materijalom za iskrivljene komponente. Bilo da se radi o malim radijusima, Sobliku, velikim ili malim savijanjima na obje strane - ova šperploča je idealni kandidat za namještaj koji se slaže jedan na drugi, za zaobljene elemente namještaja, dekorativne pokrovne ploče, organski formiranu opremu za interijer te ukratko za sva područja primjene koja zahtijevaju veliku fleksibilnost.

Ukratko:

  • Višestruko primjenjiva u izradi namještaja, opremanju interijera kao i u izgradnji  sajamskih štandova i prodavaonica.
  • Optimirana svojstva materijala u kombinaciji s različitim pokrovnim slojevima (aluminij, MDF, HPL, furnir od tvrdog drva,...).
  • Manja težina: smanjeno opterećenje panta i okova, jednostavno rukovanje u proizvodnji i logistici.Jednostavna prerada: nisu potrebni specijalni strojevi ili alati.
  • Optimalna svojstva: mala debljina sirovine balza, najbolja toplinska izolacija, otpornost na ključalu vodu, dimenzijska postojanost.
  • Održiva proizvodnja: obnovljiva klimatski neutralna sirovina, lijepljena bez formaldehida radi zdrave klime u prostoriji.