Termo bor - Prirodna dugovječnost

30. lipnja 2020.

Uz lijepi izgled podnica od termo drva – s  velikim kontrastom u izgledu toplih smeđih tonova – donose svu ljepotu prirode  na vašu vlastitu terasu. 

Danas se o podrijetlu tehnologije o termo drvu pripisuju Vikinzima. Nije ni čudo: tajna njihovog uspjeha bila je u brodogradnji. Vatrom i dovodom topline znali su s drvom postupati kako bi im brodovi mogli  izdržati  i najnepovoljnije uvjete na otvorenom moru. Stoga nije iznenađujuće da su upravo inovacije iz području termo obrade drveta potekle sa krajnjeg sjevera Europe. Finski proizvođač podnica za terase Lunawood važan je partner JAF-a koji je upotpunijo asortiman termo-drva. 
 

Podnice od termo bora

S podnicama od termo bora ljepota prirode  prelazi na terasu. Budući da termički obrađene podnice zadržavaju svoj živopisni izgled zajedno sa tipičnim kvrgama ljepota prirode će se naći i na terasi i dati svakom ambijentu ugodniji izgled. 

Zahvaljujući termičkoj obradi, bor preuzima topliju boju, sličnu boji karamele koja prolaskom vremena i utjecajem svjetlosti poprima lijepu srebreno sivu boju, koja će se zadržati redovitim nanošenjem uljnog premaza. S ekološkog stajališta, ova vrsta drva se svakako preporučuje, jer raste u domaćim, europskim šumama. 
 

Termo drvo

Termo tretirano drvo  u svim vremenskim uvjetima pokazuje visoku postojanost oblika, značajno smanjuje bubrenje i skupljanje te nije toliko osjetljivo na stvaranje pukotina.