Svježe kao proljeće

3. svibnja 2018.

Bazirajući se na konceptu harmonije kontrasta, teme koje čine novu kolekciju predstavljaju suprotstavljanje kontrasta kako u dizajnu, tako i u nijansama boja, površinama i teksturama. Novi trend predstavlja selekciju koja ujedinjuje intenzivne, pastelne i monokromatske boje, tamno i svijetlo drvo, mramor, kamen i metal koji su dostupni u najrazličitijim teksturama – od grube i sirove SLATE teksture, visokog sjaja, do površina nježnih na dodir i suptilne mat površine.

Svaka od ovih tema koja se nalazi u novoj kolekciji posjeduje prepoznatljivi stil dizajna: od Organica koji je inspiriran prirodnim drvom i autentičnim kamenom do teme Avangard koja predstavlja interakciju između sjaja, mat površina i dekora metala. Uronite u svijet sirovog i izražajnog drva, kroz temu Expressive ili otkrijte industrijskim stilom inspiriran beton, cement, kamen i geometrijske oblike u prostoru.

Kolekcija je radi lakšeg usvajanja koncepta kontrasta podijeljena na 4 teme:

  1. Organic – inspirirana prirodom
  2. Expressive – inspirirana upečatljivim drvom
  3. Industrijska tendencija koju karakterizira popularan industrijski stil
  4. Avant-garde – predstavlja jednu avangardnu notu cijele kolekcije nudeći eleganciju.

Organic

Tema inspirirana prirodnim okruženjem. Kreirajte prirodni, spokojni i udoban ambijent koji će pozitivno utjcati na stanje Vašeg uma. Prirodno drvo, od blago sivih tonova do zagasito smeđih nijansi drva dodaje Vašem prostoru toplinu. Rustikalni dizajn kamena koji je inspiriran mjesečevom površinom ima cilj vrati harmoniju sa zemljom i prirodnim površinama. Ovakav koncept organskog okruženja je uvijek upotpunjen zelenim detaljima i bojama inspirirana organskim načinom života. U ove teme se uklapaju dekori koji vraćaju harmoniju i balans svakom interijeru.

Expressive

Tema inspirirana drvom izražajnog i upečatljivog izgleda sa jakim taktilnim doživljajem. Ovakvim drvom otkrivamo čudesne prirodne nesavršenosti kvrge i godove. Dekor drva u kombinaciji s elegantnim tamno sivim mramorom, koji je u ovoj kolekciji poboljšan sa svijetlo sivim detaljima okrugle forme. Tema izražajnosti zrači bogatstvom, prizivajući pojam luksuznog življenja.

Industrial

Industrijski pravac je poznat po svojoj funkcionalnosti i korisnosti – neophodni segmenti kojeg čine drvo, beton, čelik, neutralni tonovi. Primjećujemo kontradiktornost između grubih površina, dizajna obrađenog kamena, kao i delikatnih nijansi od bijele do sive. Divna mješavina drvnih dekora zemljanih i sivih tonova, poigravanje sa geometrijskim formama, industrijski inspiriran interijer, s prisutstvom čelika. Tendenciju industrijskog stila upotpunjujemo neutralnim nijansama plave, sive, boje petroleja i time dodajemo vizualnu toplinu interijeru. Glavna karakteristika ovog pravca je kombinacija sirovog i nedovršenog interijera, sa elegantnim, a ipak uklopljivim detaljima. Industrijski stil je načinjen od geometrijske preciznosti koja mu pruža funkcionalnost

Avant – garde

Kompozicija suprotnosti dizajna – od elegancije i suptilnosti do ekstravagancije i upečatljivosti u izražavanju. Ovu temu nove kolekcije odlikuju sjajne površine u izražavanju, kao glavni adut za postizanje efekta ekstravagantnog izgleda prostora. Nasuprot takvom izgledu, nude se sofisticirane, i površine mat dekora male refleksije, pomoću kojih postižete topliji i jako moderan izgled. Ovaj stil avangarde dopunjuju dekori brušenog metala. Svi dekori ove teme su rađeni na MDF-u. Avangardni izgled karakteriziraju upečatljiva refleksija površina, metal, sjaj, aluminij, mat i glatke površine, kao nezaustavljivi trend.

Kao i uvijek, potrudili smo se naš skladišni program maksimalno uskladiti s novim inspiracijama Kronodesign tima kako bi vašim radovima donijeli novu dozu svježine i inovativnosti. Nova Kronospan globalna kolekcija predstavlja prognoze trendova i razvijana je s ciljem unosa ekskluzivnost i inovativnost u svaki projekt. Kolekcija je sastavljena od 135 dekora oplemenjene iverice, od kojih su 34 dekora potpuno novi, autentični i dostupni u Frischeisu.