Održiva terasa za cijelu obitelj

8. studenoga 2018.

"UPM ProFi Deck" je inovativni program terasna finskog proizvođača UPM. U potpunosti je izrađen od materijala koji se može reciklirati: koriste se pročišćeni PVC polimeri i papir, koji se stvara kao višak u proizvodnji samoljepljivih etiketa. 


Svi materijali su netoksični prema okolini (ispitani prema standardu EN 71-3), materijal je pogodan i za igračke: bebe i djeca se mogu igrati bezbrižno, nema zapreke za izravan kontakt s kožom.. Stoga, nema nikakvih prepreka da se ugodni ljetnji dani provode na obiteljskoj terasi. 

Potpuno lijepa

Sa svojom izdržljivom završnom obradom, trajnim bojama i dimenzionalnom stabilnošću, UPM ProFi Deck je idealan za vrtne terase, restorane i staze oko bazena. Terase od kompozitnog materijala zadržavaju svoj izgled godinama, a trud oko održavanja je sveden na minimum. Kompozit je gotovo bez lignina, jer je molekula drva u materijalu minimalna i ne dolazi do pojave patine.

Površina "UPM ProFi Deck" jnije porozna, te se tekućine poput vina i ulja jednostavno mogu obrisati, ne dolazi niti do pojave iverja.

.U Frischeisu, "UPM ProFi Deck" je dostupan u tri boje - uključujući odgovarajuću dodatnu opremu, kao što je rub stepenice, bočni blenda i završne kape.

Sustav

Zbog strukture šupljih komora proizvod je izuzetno otporan. Kablovi se nevidljivo mogu položiti u kanalima. Budući da se građevinski elementi proizvode točno po mjeri, smanjuje se rezanje i moguće je brzo polaganje. 

Moguće je raditi uobičajenim alatima za obradu drva. Podnice za terase se mogu jednostavno vijkom spojiti s potkonstrukcijom uz pomoć sustava T-spojnice.