Nagrađen paviljon od ariša

5. veljače 2020.

Drvo ariša se smatra stabilnim i otpornim na vremenske uvjete, to ga čini posebno zanimljivim za konstruktivnu gradnju. Nagrađivan drveni paviljon od uslojenog drva u austrijskoj pokrajini Štajerskoj dokazuje kako se drvo može svestrano upotrebljavati. Drvo je dopremljeno iz poslovnice JAF Zengerer iz Graza.

Odmor s nastavkom


„Putovanje u Hrvatsku bilo je presudno za izgradnju paviljona jednog našeg kupca. Kad se vratio sa odmora 
nije imao samo prekrasna sjećanja već i konkretne planove za gradnju paviljona u svom vrtu “ rekao je Bernhard Lappi, direktor tvrtke LAPPI & LAPPI Holzbau GmbH i dodaje: "Kad nam je došao kupac inače umirovljeni majstor stolar s idejom, već je imao vrlo jasne ideje o izgradnji  svoga paviljona. “ Odlučio je
koristiti drvo četinjače i odluka  je pala na uslojeno konstruktivno drvo ariša - koje je trajno i osobito dobro podnosi sve vremenske uvjete te osim tehničkih značajki plijeni i svojim izgledom. 

Nagrađen od publike


Nagrada Styrian Timber Construction dodjeljuje se svake dvije godine za inovativne i visokokvalitetne drvene konstrukcije. Osim stručnog žirija, ljubitelji drva također imaju priliku birati svoje favorite i tako je paviljon
postao dobitnik nagrade publike za 2019. godinu.
"Vrlo smo ponosni što smo isporučili drva za tako uspješan projekt", oduševljeno kaže Gerald Pototschnig, 
voditelj poslovnice JAF Zengerer iz Graza. „I mnogi drugi naši kupci pokrenuli su projekte i bili uspješni u 
raznim kategorijama. Ovom nagradom se na poseban način odaje priznanje drvnoj gradnji u austrijskoj pokrajini Štajerskoj ", uvjeren je Pototschnig.