Kako održavati podne obloge

12. svibnja 2020.

Gotovi parketi, laminat ili vinil…podne obloge su raznovrsne kao i sam materijal od kojeg su izrađene. S toga je jasno da se ne razlikuju samo vizualno – svaki od njih zahtjeva posebni tretman. Eurowood u svojoj kolekcije nudi sve ono što je potrebno za njegu i održavanje podnih obloga.

Naš svajet za održavanje podnih obloga:

Uljeni parketi

Kako bi se sačuvala vrijednost i plemenita optika uljenih parketa dugi niz godina, neophodna je redovita briga. Za ovu namjenu postoje dva Eurowood proizvoda: Eurowood sapun za drvo, blago sredstvo za čišćenje na bazi prirodnih sapuna. Preporučuje se za sve uljene i voskom premazane drvene podove i podove od pluta. Ovo sredstvo istovremeno čisti i njeguje, razrijeđuje se za vodom i površina prebriše sa krpom.

Ukoliko podna obloga nakon izvjesnog vremena izgubi svilenkasti sjaj, postoji rješenje i za to. Najprije se parket prebriše, kako bi se uklonile sve nečistoće, a zatim se nanese Eurowood osvježivač za uljene podove. Sredstvo se ne razrijeđuje i nanosi u tankom sloju, ravnomjerno po površini. Za ovu namjenu preporučamo korištenje močo brisača.

Lakirani parketi

Zahvaljujući lakiranju, pod je dobro zaštićen. Ukoliko ipak dođe do nečistoće, pomaže sredstvo za čišćenje lakiranih površina. Ovaj aktivni čistač bez otapala, razrjeđuje se sa vodom (1:200), a zatim se površina prebriše vlažnom krpom. Ukoliko je lak nešto stariji, pomaže Eurowood Refresher za lakirane površine: štiti od ogrebotina i preranog trošenja. Površina se prvo očisti, a zatim se osviježivač krpom za brisanje ravnomjerno nanosi (sredstvo se ne razrijeđuje). Pod bi se trebao sušiti preko noći.

 

Laminati

Ova vrsta poda je izuzetno otporna i njegova primjena je univerzalna. Zahvaljujući svom sastavu, laminatne podne obloge vrlo se jednostavno održavanju i čiste: Eurowood sredstvo za čišćenje laminata, razrijeđuje se sa vodom (1:200), a zatim se pod može prebrisati.

Napomena

Sva naša sredstva za čišćenje se posebno naručuju.

Preuzimanja

  • eurowood_bodenpflege_sortiment.pdf