Fasade sa sustavom

20. studenoga 2018.

Pomoću „Easy-Clipa" iz J. u. A. Frischeisa montaža otvorenih fasada je vrlo jednostavna. Pritom nevidljivi sustav pričvršćivanja donosi vremensku uštedu od gotovo 50 posto.

Drvene fasade imaju tradiciju, mogu se pronaći u svakoj regiji. Njihovu čar prepoznali su i moderni arhitekti i ponovno su oživjeli taj trend. Budući da su fasade osim krovova elementi koji su izloženi najvećim habanjima, vanjska ovojnica osim udovoljavanja optičkim zahtjevima mora i štititi zgradu. Odučujući pritom je: sustav pričvršćivanja. J. u. A. Frischeis, veletrgovac drvom, ima dugogodišnje iskustvo s najrazličitijim rješenjima i pouzdaje se kod otvorenih, ovješenih fasada u „Easy-Clip": Ime sve govori: montaža je vrlo jednostavna. Fasade se postavljaju dvostruko brže nego s drugim sustavima. Ključna riječ montaža: Kod nevidljivog pričvršćenja vanjska površina se ne oštećuje vijcima. Klizne i fiksne točke osiguravaju zadržavanje i izjednačavaju bubrenje i utezanje drvenih profila. Otvorene fuge sustava idealne su za kombinaciju s bitumenskom zidnom pločom „Steico Universal Black".

Nosive i u slučaju požara

Osim funkcionalnosti važnu ulogu prvenstveno imaju požarno-tehničke karakteristike pričvšćenja: U slučaju požara metalni „Easy-Clip" jamči da će se zadržati stabilnost - i time se značajno izdiže od plastičnih spojnica. I optički je fasadni sustav vrlo privlačan: Bilo da je riječ o arišu ili termo boru - kod „Easy-Clipa" mogu se odabrati različite vrste drva. Između ostalog, i profili od termo jasena „made by Frischeis": Oni u JAF-ovoj termokomori uz pažljivu termičku obradu postaju stabilnog oblika, robusni i trajni. Savjete i trikove za odabir odgovarajućeg fasadnog sustava kao i za odgovarajuću njegu možete dobiti u svim poslovnicama J. u. A. Frischeis.