Izjava o zaštiti podataka

ZAKON O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

Mi, J.u.A. Frischeis društvo s ograničenom odgovornosti sa sjedištem u Velikoj Gorici, radujemo se Vašem posjetu naše web stranice kao i Vašem zanimanju za naše poduzeće i naše proizvode. Najveću pozornost pridajemo zaštiti Vaših osobnih podataka. U daljnjem tekstu ćemo Vas detaljno informirati o načinu postupanja Vašim podacima:

Osobni podaci
Osobni podaci su informacije koje se mogu koristiti za utvrđivanje Vašeg identiteta. U osobne podatke spadaju podatci kao što su Vaše ime i prezime, adresa, poštanski broj, telefonski broj. U osobne podatke ne spadaju informacije koje se ne mogu povezati s Vašim identitetom.
 

Prikupljanje i korištenje osobnih podataka

Podatke u svrhu obrade i korištenja osobnih podataka prikupljamo samo onda kad se dobrovoljno odlučite na unos podataka (kao npr. u okviru registracije ili kupnje). U takvim slučajevima time prihvaćate sljedeće odredbe o korištenju.

Kad posjetite našu web stranicu u log zapisima poslužitelja automatski se pohranjuju informacije koje nam dostavlja Vaš preglednik. Pritom se radi o informacijama kao što su vrsta preglednika/verzija preglednika, korišteni operativni sustav, prethodno posjećena stranica („referral URL"), naziv hosta pristupajućeg računala (IP-adresa) i vrijeme upita na poslužitelju. Ti podaci se ne mogu pridružiti određenoj osobi i stoga ne omogućuju identificiranje korisnika. Pohranjivanje tih podataka služi samo u sistemske i statističke svrhe. Ne provodi se povezivanje tih podataka s drugim izvorima podataka pomoću čega bi se omogućilo pridruživanje podataka određenoj osobi. Nakon statističke analize podatci se brišu.
 

Korištenje i distribucija osobnih podataka

Kad nam stavite na raspolaganje osobne podatke, te podatke nećemo koristiti, obrađivati niti distribuirati izvan zakonski dopuštenih okvira.

Vaše osobne podatke ni u kom slučaju nećemo distribuirati bez Vašeg dopuštenja, osim ako je distribucija potrebna radi izvršenja zaključenog ugovora ili ispunjenja Vašeg upita odnosno ako je J.u.A. Frischeis d.o.o. ili neko poduzeće iz JAF-Grupe temeljem obvezujućih zakonskih propisa ili službenog ili sudskog naloga obvezno distribuirati podatke.

Vaše osobne podatke koristimo i za komunikaciju s Vama. Od nas stoga možete dobiti npr. pozdravna pisma koja se odnose na transakciju ili potvrde narudžbe. Osim toga, povremeno šaljemo marketinške obavijesti putem elektroničke pošte kako bismo Vas upoznali s novim proizvodima i uslugama ili Vam pružili ostale informacije koje bi Vas mogle zanimati.

U svakom trenutku imate pravo uložiti prigovor zbog pohranjivanja svojih osobnih podataka. Ukoliko Vaši podaci nisu potrebni radi ispunjavanja naših obveza prema Vama i ovisno o zakonskim propisima, Vaši će se podaci odmah izbrisati odnosno blokirati. Taj postupak se provodi i retrogradno sa svim osobnim podacima koji su o Vama pohranjeni.
 

Kolačići

Koristimo kolačiće kako bismo izgled svoje web stranice učinili atraktivnijim i omogućili korištenje određenih funkcija. Pritom se radi o datotekama koje se pohranjuju na Vašem računalu i pomoću kojih se povećava jednostavnost korištenja web stranice.

Postoje dvije vrste kolačića: trajni i privremeni kolačići. Privremeni kolačići se pohranjuju sve dok ne zatvorite svoj internetski preglednik - nakon toga se brišu. Nasuprot tome, trajni kolačići ostaju na Vašem računalu nakon zatvaranja internetskog preglednika.

Kolačići se putem Vašeg preglednika jednostavno mogu ukloniti s Vašeg računala. Upute za postupanje kolačićima i kako ih izbrisati pronaći ćete u izborniku „Pomoć" na svojem pregledniku. Kolačiće možete u potpunosti deaktivirati ili preglednik podesiti tako da svaki put dobijete informaciju kad se na Vaše računalo pošalje novi kolačić.
 

Google analitika

Ova web stranica koristi Google analitiku, službu za web analizu društva Google Inc. („Google"). Google analitika koristi takozvane „kolačiće", tekstualne datoteke koje se pohranjuju na Vašem računalu i koje omogućuju analizu Vašeg korištenja web stranice. Informacije koje je o Vašem korištenju ove web stranice proizveo ovaj kolačić (uključujući Vašu IP-adresu) poslat će se na Googleov poslužitelj u SAD-u i tamo se pohraniti. Google koristi te informacije kako bi analizirao Vaše korištenje web stranice, kako bi sastavio izvješća o aktivnostima web stranice za vlasnika web stranice te kako bi pružio ostale usluge koje su povezane s korištenjem web stranice i interneta.

Po potrebi će Google te informacije poslati drugima, ako je to zakonski propisano ili ukoliko treće strane obrađuju te podatke u ime Googlea. Google ni u kom slučaju neće povezati Vašu IP-adresu s ostalim podacima Google Inc. Možete spriječiti instaliranje kolačića odgovarajućim podešavanjem svojeg softvera za preglednik. Ipak bismo Vam željeli skrenuti pozornost na to da u tom slučaju ne možete u punom opsegu koristiti sve funkcije ove web stranice.

Korištenjem ove web stranice izjavljujete da ste suglasni s obradom podataka koji su prikupljeni o Vama putem Googlea na prethodno opisani način i u prethodno navedenu svrhu.

Postoji mogućnost pomoću najpopularnijeg dodatka („add-on“) preglednika deaktivirati Google analitiku.  Željeli bismo Vas upozoriti da pohranjivanje tih podataka služi samo u sistemske i statističke svrhe. Dobit ćete, primjerice, agregatne pokazatelje kao što su prosječno vrijeme izloženosti, učestalost pozivanja podataka s web stranica ili sadržaje košarica s robom, ali ne podatke koje je moguće povezati s osobama.

Korištenje funkcija „retargeting“ na web stranici www.frischeis.hr
Prikaz reklame prema interesima uz pomoć „retargetinga

Ova web stranica koristi takozvane „retargeting etikete". Kao „retargeting etiketa" označava se JavaScript-element koji je smješten u izvornoj šifri web stranice. Ako korisnik posjećuje stranicu na ovoj web stranici koja sadrži „retargeting etiketu", ponuditelj online reklame (npr. Google) smješta kolačić na računalu korisnika i dodaje kolačić u odgovarajuće popise ciljanih grupa za „retargeting“. Nadalje, taj kolačić služi za prikazivanje „retargeting“ kampanja („reklama prema interesima") na drugim web stranicama. Studije su pokazale da je prikaz reklame prema interesima za korisnika interneta zanimljiviji od reklame koja nema poveznicu s interesima odnosno s prethodno posjećenim web stranicama.
 

Tehnička zaštita podataka

Rad tehnoloških infrastruktura je s jedne strane osnova za pripremu informacija te za obradu podataka s druge strane. Naši računalni centri posluju s skladu s najaktualnijim sigurnosnim standardima. U to spadaju tehnologije za detekciju vatrozidova i upada u sustav kao i opsežne fizičke kontrole i ograničenja pristupa našim računalnim centrima.  Na aplikativnoj razini primjenjuju se moderne metode autentifikacije za korisnička i administratorska prava kao i svakodnevne sigurnosne kopije svih podataka i njihovo decentralno arhiviranje.
 

Informacije

Za dodatna pitanja o prikupljanju, obradi i korištenju svojih osobnih podataka, obratite nam se elektroničkom porukom na:

shopsupport@frischeis.hr